Belangrijke informatie t.a.v. contracten zorgverzekeraars 2019.

Beste (toekomstige) Cliënten van Fysio in je Voordeel,

Zoals u wellicht al in het nieuws heeft vernomen is er dit jaar veel te doen omtrent de contracten die de Fysiotherapeuten ieder jaar afsluiten met de verschillende zorgverzekeraar. Net zoals ieder jaar staat de maand oktober in het teken van het afsluiten van deze contracten.

Dit jaar hebben wij besloten voor het  eerst sinds ons bestaan een aantal contracten niet te tekenen. De reden hiervoor lichten we u graag toe.

Als Fysiotherapie praktijk heeft Fysio in je Voordeel het aanbieden van laagdrempelige kwalitatieve Fysiotherapie hoog in het vaandel staan. Ons uitgangspunt hierbij is dat wij u met uw hulpvraag centraal stellen. Dit is ook vastgelegd in ons concept van de 4 B’s (Begrijpen, Behandelen, Belasten en Bewegen). Met de huidige opstelling van een aantal zorgverzekeraars komen onze eigen kwaliteitseisen in het geding en dat is voor ons onacceptabel. Er zijn een viertal zorgverzekeraars die niet voldoen aan onze kwaliteitseisen.

Voor 2019 hebben wij daarom met de volgende zorgverzekeraars geen overeenkomst.

  • Caresq (inclusief Promovendum, National Academic, Besured en Avitae)
  • CZ (inclusief CZdirect.nl, OHRA, Delta Lloyd)
  • Eno (inclusief Salland, Hollandzorg en Salland ZorgDirect)
  • De Friesland zorgverzekering
  • Zorg en Zekerheid

Met alle andere zorgverzekeraars hebben wij voor 2019 wel een overeenkomst !!

Bent u op dit moment verzekerd bij 1 van de 4 verzekeraars waar wij geen contract mee hebben dan ontvangt u van ons een nota welke u kunt indienen bij uw verzekeraar. Afhankelijk van uw polis krijgt u deze deels vergoedt. Een restitutiepolis vergoed meer (vaak 100%) dan een naturapolis (vaak 70% van het laagste contracttarief). Tevens kan het zijn dat uw zorgverzekeraar eist dat u, ondanks dat de fysiotherapeut sinds 2006 vrij toegankelijk is, toch een verwijzing van uw huisarts hebt. Kijkt u voor de exacte voorwaarden in uw polis of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Kijk voor meer info op de site van onze beroepsgroep het KNGF via deze link  https://www.defysiotherapeut.com/goed-verze…/zorgpolis-2019/.

Ook de volgende site kunnen we van harte aanbevelen bij het maken van uw keuze  https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/ .

Wilt u zelf controle houden over waar u wordt behandeld dan kunnen wij u de restitutie polissen van harte aanbevelen.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, ook in het nieuwe jaar staan wij weer graag voor u klaar.

Met vriendelijke groet,

Management Fysio in je Voordeel

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie