Fysiotherapie bij hart- en vaatziekte

Hart revalidatie:

Wanneer je in het ziekenhuis opgenomen bent geweest i.v.m. klachten van het hart, bijvoorbeeld na een bypass-operatie, een dotterbehandeling of hartfalen, volgt er vaak een revalidatie programma van 6 weken in het ziekenhuis. Nadien kan op advies van de specialist of fysiotherapeut in het ziekenhuis een vervolgtraject worden aangevraagd bij Fysio in je Voordeel.

Ook kun je in het voorstadium ter preventie worden ingestuurd door je huisarts. Het programma zal zich dan met name richten op het verbeteren van je leefstijl.

We doorlopen eerst met jou de B van Begrijpen en Behandelen daarna werken we aan de Belastbaarheid.

Je wordt hierbij intensief begeleid door onze fysiotherapeuten met als uiteindelijk doel optimaal functioneren naar jouw eigen mogelijkheden.

Vaattraining:

Ervaar je klachten van pijn, kramp of vermoeidheid in je been of benen bij het lopen? Neemt je loopafstand af en moet je steeds vaker even stilstaan om pijn te laten verminderen? Dan is er een grote kans dat jouw pijn voortkomt uit claudicatio intermittens, beter bekend als ‘etalagebenen‘.

De vaattraining bij Fysio in je Voordeel richt zich op het vergroten van de loopafstand en het reduceren van jouw klachten middels begeleide looptraining en praktische hulp bij het vergroten van jouw conditie. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten werken nauw samen met de vaatchirurgen in het ZGT.

Samen met jou kijken we naar de ervaren beperkingen en richten we ons op het verbeteren van de dagelijkse activiteiten.

Fysio in je Voordeel is aangesloten bij het HartVaatLongnetwerk Twente, een regionale groep fysiotherapeuten die gespecialiseerd is in het behandelen en begeleiden van patiënten met deze chronische ziekten.

Daarnaast zijn wij aangesloten bij VHVL, de landelijke Vereniging voor Hart-, Vaat- en Longfysiotherapie.

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom dan naar onze praktijk of bel voor een afspraak (074-2426742). Natuurlijk kun je je ook aanmelden via het contactformulier.

Wij helpen je graag!

FYSIO HENGELO HART- EN VAATZIEKTE