Begeleid sporten bij afvallen

Je wilt graag afvallen. Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd en lukt het maar steeds niet. Of val je na verloop van tijd weer terug op je oude gewicht. Fijn dat je ons dan gevonden hebt. Gezond Gewicht is een cursus programma van 12 weken gericht op het structureel afvallen en het bevorderen van een gezondere leefstijl.

Gezond gewicht is een modulair begeleidingstraject welke jou begeleidt naar een gezondere leefstijl en gewicht.

Fysiek Vitaal:

Je krijgt een intake bij een fysieke coach. Hierin bepalen we jouw huidige gewicht en fitheid. Samen met jou formuleren we doelen om te komen tot de gewenste gewichtsreductie.

In een periode van 12 weken train je 2 keer per week jouw fysieke belastbaarheid en werk je met een persoonlijk stappenplan in jouw thuissituatie. Daarnaast kijken we hoe we samen met jou bewegen kunnen inpassen in het dagelijks leven. Na een half jaar en een jaar vindt er een evaluatie plaats.

Gewicht Vitaal:

Er vindt een intake plaats bij onze voedingsconsulente. Samen met jou bekijken we jouw eetgedrag en hoe je dat zou kunnen veranderen.

Daarnaast volgen er nog 6 coaching gesprekken om je daarbij te ondersteunen.

Mentaal Vitaal:

Naast anders leren eten en bewegen is het voor (blijvend) gewichtsverlies belangrijk om anders te leren denken over eten, bewegen en jezelf. Alles wat mensen doen wordt bepaald door wat ze denken. Bij eten kunnen gedachten een rol spelen zoals “ik voel me rot, ik moet iets eten om me beter te voelen”, “dit eten kan ik niet weerstaan”, “het lukt me toch nooit om af te vallen”, “het maakt niet uit als ik dit één keer eet” of “ik heb het nu toch al verpest”.

Tijdens de gesprekken met de mental coach onderzoek je welke gedachten jouw valkuilen zijn om af te vallen en leer je om deze gedachten te veranderen en anders te denken.

Afhankelijk van je zorgverzekering kan het programma vergoed worden door jouw zorgverzekeraar. Vraag naar de voorwaarden.

Voor informatie:

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in het programma Gezond Gewicht?

Kom dan naar onze praktijk of bel voor een afspraak (074-2426742). Natuurlijk kun je je ook aanmelden via het contactformulier.

Wij helpen je graag!