Fysiotherapie bij diabetes

Ervaar je op dit moment klachten of beperkingen a.g.v. diabetes 2 of heb je moeite om jouw bloedglucosewaarde op peil te houden? Ben je bang dat je een hypo krijgt wanneer jij je inspant? Dan is onze beweeggroep Diabetes iets voor jou.

We doorlopen eerst met jou de B van Begrijpen en Behandelen daarna werken we aan de Belastbaarheid.

Je wordt hierbij intensief begeleid door onze fysiotherapeuten met als uiteindelijk doel optimaal functioneren naar jouw eigen mogelijkheden.

Speciaal voor mensen met diabetes type 2 hebben we de fysiotraining Diabetes ontwikkeld. Dit programma van 12 weken is gericht op het onder controle krijgen van jouw bloedsuikerspiegel en het bevorderen van een gezondere leefstijl.

Het programma kent een multidisciplinaire aanpak (samen met je diëtiste) en bestaat uit de volgende twee peilers.

Fysiek Vitaal:

Je krijgt een intake bij een fysieke coach. Hierin bepalen we jouw huidige gewicht en fitheid. Samen met jou formuleren we doelen om te komen tot de gewenste gewichtsreductie.

In een periode van 13 weken train je 2 keer per week je fysieke belastbaarheid en werk je met een persoonlijk stappenplan in jouw thuissituatie. Daarnaast kijken we hoe we samen met jou bewegen kunnen inpassen in jouw dagelijks leven. Na een half jaar en een jaar vindt er een evaluatie plaats.

Gewicht Vitaal:

Er vindt een intake plaats bij de diëtist. Samen met jou bekijken we naar jouw eetgedrag en hoe je dat zou kunnen veranderen. Daarnaast volgen er nog 4 coaching gesprekken om je daarbij te ondersteunen.

De kosten van het beweegprogramma Diabetes zijn:

  • 2 keer per week trainen voor een periode van drie maanden 55 euro per maand

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom dan naar onze praktijk of bel voor een afspraak (074-2426742). Natuurlijk kun je je ook aanmelden via het contactformulier.

Wij helpen je graag!

FYSIO HENGELO DIABETES